AnnonceLuk annonce
Færdig med folkeskolen og hvad så?

04-12-2018

Der var stor interesse fra unge og deres forældre for at høre om de mange muligheder. Foto: Jens Nielsen

Af Jens Nielsen

En række uddannelsesinstitutioner og virksomheder deltog mandag i en uddannelses- og lærlingemesse i Kalundborghallen. Målet var at vise de unge mulighederne efter folkeskolen.

Skoleelever fra de ældste klasser var sammen med deres forældre, inviteret til messe i Kalundborghallen, mandag sidst på eftermiddagen.

Mange ved, at danske virksomheder kommer til at mangle faglært arbejdskraft i fremtiden og arrangørerne af uddannelses- og lærlingemessen, Kalundborgegnens Erhvervsråd og Kalundborg Kommunes UU Vejledning, håber på at messen kan være med til at give de unge et indblik i de mange muligheder for en uddannelse efter folkeskolen.

På messen kunne unge og deres forældre møde vejledere fra ungdomsuddannelsesinstitutionerne, såsom gymnasier, efterskoler og de faglærte uddannelser samt en række lokale firmaer og deres lærlinge. 

”Vi er her for at vise at kommunen også er en stor arbejdsplads og vi mangler tit elever inden for flere forskellige områder”, fortalte Jette Feldthaus fra Kalundborg Kommunes HR-afdeling.

Blandt de lokale firmaer som deltog på messen, var Glad på Slagelsevej, og her sagde autoforhandler Jacob Glad,

”Vi vil jo gerne have nogle dygtige automekaniker- og pladesmede lærlinge, og vi synes det her er et godt initiativ vi gerne bakker op om.”

Også Meny Kalundborg deltog på messen.

”Vi har jo en række lærlinge inden for butik, slagter, delikatesse og bager, derfor er vi med for at informere om netop disse job,” sagde Michael Rasmussen fra Meny Kalundborg.

Skal være tømrer

”Det er et rigtigt fint arrangement, også for at se hvad er det for muligheder de unge mennesker har efter folkeskolen, og for os forældre at få indblik i hvad er EUD og hvad er EUX, i gamle dage hed det Efg og HH eller gymnasiet, og så er det fint at her er en række lokale virksomheder som man kan snakke med,” sagde Helle Hansen, som sammen med sin 15-årige søn Sune, besøgte uddannelses- og lærlingemessen.

Sune har stadig et par år i folkeskolen, men han er ikke i tvivl om fremtiden, han skal være tømrer.Klik her for at se billederFacebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 
Kalender
0