AnnonceLuk annonce
Skoleelever får hjælp til at træffe det rette valg

06-11-2018

Adam Badr, 8.kl. Rynkevangskolen (tv), Thomas Jørgensen og Mathias Hansen, begge 9.kl. Rynkevangskolen er på Tour de Uddannelse i dag. Foto: Gitte Korsgaard.

Af Gitte Korsgaard gitte@tv-kalundborg.dk

Tour de Uddannelses-bussen er igen i år af sted på tur til de af kommunens folkeskoler, der huser 8. og 9. klasse. Tour de Uddannelse går ud på at klæde de unge bedre på til at træffe et valg omkring uddannelse, når de er færdig med 9. klasse.

Hos Tour de Uddannelse kan eleverne møde repræsentanter fra forskellige uddannelsesinstitutioner, og dermed få indblik i hverdagen, herunder både det sociale og faglige miljø, på uddannelsesinstitutionerne rundt omkring.

Skoleeleverne i 8. og 9. klasse har for nogle år siden efterspurgt mere uddannelsesvejledning, og derfor har Kalundborg Kommune de sidste fire år været rundt med Tour de Uddannelses-bussen, hvor alle kommunens skoler med udskoling besøges af den rullende mini-messe, hvor både elever på de forskellige uddannelser samt vejledere og lærere er til stede for at tale med folkeskoleeleverne om deres fremtid.

Elever er glade for den ekstra information

Tirsdag formiddag var Tour de Uddannelse nået til Rynkevangskolen i Kalundborg, hvor de deltagende uddannelsesinstitutioner var klar i Rynkevanghallen. Her kunne eleverne gå rundt mellem de mange stande, og spørge ind til mulighederne.

”Det er en rigtig god idé, da jeg føler, at jeg lærer mere om uddannelserne fra eleverne, der går der,” siger Adam Badr, der går i 8. Klasse på Rynkevangskolen. Han bliver suppleret af kammeraterne, Mathias Hansen og Thomas Jørgensen:

”Man oplever lidt mere, hvordan hverdagen er for eleverne de forskellige steder, og da vi også var på Tour de Uddannelse sidste år, har vi mulighed for at tale med forskellige elever fra uddannelserne. Det hjælper i vores valg efter 9. klasse.”

Også skoleleder på Rynkevangskolen, Mette Thomsen, er glad for den mulighed, som Tour de Uddannelse giver eleverne.

”Det er en rigtig god måde at gøre det på. De unge kan få elev til elev dialogen, og få nogle informationer, som man måske ikke ville få til et almindeligt informationsmøde. Det er et rigtig godt koncept, og der skal lyde en stor tak til dem, der er kommet på idéen,” siger Mette Thomsen.Klik her for at se billederFacebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 
Kalender
0