AnnonceLuk annonce
Politibetjent frikendt for hensynsløs kørsel

02-11-2018

Der skete store skader på patruljevognen. Foto: Jens Nielsen

Af Jens Nielsen

En 25-årig politibetjent er blevet frikendt for anklagen mod ham om hensynsløs kørsel under udrykning på Sydhavnsvej/Hareskovvej i Kalundborg i august 2016.

Retten i Holbæk har frikendt en 25-årig politibetjent, som var anklaget for at have tilsidesat færdselssikkerheden og kørt med for høj hastighed i forhold til den øvrige færdsel under en udrykning, som fandt sted i Kalundborg sidst i august 2016, oplyser sn.dk

Politibilen var for fuld udrykning på vej ud af byen til en opgave i Ubby, i krydset Hareskovvej-Asnæsvej holdte en kvinde og blinkede til venstre, som også var kørende inde fra Kalundborg by, politibilen trækker ud og kører venstre om. Uheldet skete, da kvinden i den forreste af bilerne foretager et venstresving, og politibilen kolliderer  med den, og patruljevognen bliver slynget over i en af standerne til selve lysreguleringen. Der skete ingen personskade ved uheldet, men de to betjente var dengang temmelig rystede over hændelsen, derimod var der store materielle skader, især på politibilen.

Ifølge anklagemyndigheden skulle politibetjenten straffes for at have kørt for stærkt og for hensynsløst, hvilket takseres til en bøde på 7000 kroner samt en betinget frakendelse af førerretten. 

Betjenten har hele tiden nægtet sig skyldig og mener at han blot har passet sit arbejde, og det er byretten altså enig i, og betjenten er frikendt for anklagen.

En hel del andre bilister så ulykken tilbage sidst i august 2016, hvordan patruljevognen kørte i meget høj fart, og mange var enige om, at politiet kørte uansvarligt. Bl.a. en lokal lastbilchauffør, der sad i sin lastbil på en parkeringsplads lige ved vejen, undrede sig over patruljevognens kørsel.

”Jeg kører lastbil, og var lige svinget ind på en p-plads og havde parkeret lastbilen til fyraften. Jeg sad og ordnede papirer, da jeg hørte udrykningen. Lidt efter ser jeg en politibil for fulde gardiner blæse forbi, mod kørselsretningen. Da begge sydgående spor (ligeud og venstresvingsbanen) er fyldt op med biler. Hele Sydhavnsvej er fyldt op som den plejer på den tid. Jeg når lige at tænke, at det går alt for stærkt, og det går garanteret galt i krydset, med den fart. Og så hører jeg et brag, og tænker ’åh nej’",  fortæller lastbilchaufføren (chaufføren ønsker ikke at få sit navn nævnt, men navnet er bekendt af redaktionen) den gang til TV-Kalundborg.

Nu har retten talt og politibetjenten kan altså fortsætte sit arbejde i politiet.Klik her for at se billederFacebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 
Kalender
0