AnnonceLuk annonce
Video: Førstehjælp mellem generationer

24-10-2018

Tekst, foto og video: Jens Nielsen

Børn helt ned til børnehavealderen kan godt lære førstehjælp. De kan gøre en forskel. Blæksprutterne fra Raklev Børnehave var forbi på Jernholtparken for at vise hvad de har lært om førstehjælp.

Det er ikke kun voksne, der kan gøre en forskel. Det kan børn helt ned til børnehavealderen også. Derfor har Blæksprutterne fra Raklev Børnehave lært førstehjælp. Onsdag formiddag var de nye førstehjælpere forbi Plejecenter Jernholtparken for at vise hvad de har lært.

Og børnehavebørnene er blevet rigtig dygtige til førstehjælp, de havde helt styr på alarmering, hjerte lunge redning og hvordan man ligger en person i stabilt sideleje.

Raklev Børnehave havde fået en henvendelse fra Dansk Folkehjælp, som har stillet både instruktør og materialer til rådighed for børnehaven, og nu kan Blæksprutterne være med til at gøre en forskel.

”Som barn må du gerne tage ansvar, ikke bare for dit eget liv, men også for dine kammerater, og det her er jo en kæmpe gave for børnene,” siger Henrik Hoppe, teamleder i Raklev Børnehave.

Beboerne på Jernholtparken var meget benovet over de unge førstehjælpere, som i en halv time viste forskellige øvelser, inden der var saft og frisk frugt.

Raklev Børnehave har planer om at genopfriske førstehjælpen en gang om måneden, for på den måde at holde færdighederne ved lige.Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 

11943