AnnonceLuk annonce
Fornem pris til national og internationalt anerkendt kunstner

07-10-2018

Prismodtager Maja Lisa Engelhardt sammen med formand for Kultur- og Fritidsudvalget Ole Glahn. Foto: Jens Nielsen

Af Jens Nielsen

Maja Lisa Engelhardt, national og internationalt anerkendt kunstner, med rødder i Kalundborg, modtog søndag eftermiddag Kulturpris Kalundborg 2018.

Den nationale og internationalt anerkendte kunstner, Maja Lisa Engelhardt, modtog søndag eftermiddag Kulturpris Kalundborg 2018, på Kalundborg Vandrerhjem, hvor hele gruppen bag den netop afsluttede J. TH. Lundbye festival var samlet til evalueringsmøde.

Og netop i forbindelse med J. TH. Lundbye festivalen har Maja Lisa Engelhardt udført et kæmpe stort arbejde, som bl.a. er med til at det blev hende som i år skulle have den fornemme pris.

Maja Lisa Engelhardt havde absolut ingen ide om at der skulle uddeles en pris i forbindelse med mødet, og hun blev både meget forbavset og glad over at modtage Kulturpris Kalundborg. Med prisen følger 10.000 kr.

Det var formand for Kultur- og Fritidsudvalget Ole Glahn (B), som overrakte prisen, og inden læste han følgende op om begrundelsen for uddeling af Kulturpris Kalundborg 2018.

”I år går Kulturpris Kalundborg til en kunstner, der på ingen måde kun hører fortiden til, men som på alle måder glimrer ved sit nærvær. Både internationalt og nationalt som lokalt. Gennem sit eget kunstneriske virke, såvel som for sit engagement i kulturens udbredelse her i Kalundborg Kommune.

Hun er et anerkendt navn lokalt, nationalt og internationalt, hvor hun er med til at sætte Danmark på kortet med sin abstrakte og religiøse kunst, som er noget ganske særligt i forhold til den, man støder på andre steder i verden. Her udsmykker hun kirker og religiøse rum verden over med en åbenhed, ydmyghed og kærlighed til Kristendommen og alle de mennesker, der støtter sig op af den.

Også lokalt har hun sat sig smukke spor, da hun under restaureringen af Raklev Kirke i 2010 bidrog med en stor glasmosaik og farvesætningen af det kirkerum, hun selv er blevet konfirmeret i for år tilbage.

Hun binder vores lille lokalsamfund sammen med den store verden og er gang på gang med til at løfte vor alle sammens hjemstavn til nye højder."

Kulturpris Kalundborg er en gang tidligere uddelt, til billedkunster Grethe Balle.Klik her for at se billederFacebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 
Kalender
0