AnnonceLuk annonce
Billedserie: Vilde vikinger

06-10-2018

Musikgruppen Virelai havde godt fat i publikum. Foto: Jens Nielsen

Af Jens Nielsen

Det årlige Tissø Vikingemarked, hele denne weekend ved Fugledegård ved Tissø, har aldrig før været større. Omkring 200 vilde vikinger er rykket ind på området.

Hele lørdagen strømmede publikum til det store vikingemarked på Fugledegård ved Tissø. Det milde efterårsvejr lokkede både børn og voksne til, og de fik masser af oplevelser.

Omkring 200 vikinger er med til dette års marked, hvor der kan købes alt fra smykker, våben, knive, tasker og tøj. Og så selvfølgelig mange boder med mad, bl.a. pandekager, men også ravnesuppe er på menuen.

Middelaldermusikgruppen Virelai underholdte på markedet, og de fik i den grad sat gang i publikum med en stor kædedans, men dagens ’voldsomme’ indslag var vikingernes kamp i ’holmgangen’. Her blev alle stridigheder i vikingetiden afgjort med en drabelig sværdkamp, om det var kampen om sølv eller om en skjoldmø.

Optagelser til ITV

Jim Lyngvild, kendt som bl.a. reality-stjerne, designer, forfatter og modekommentator, men også som viking, var også at finde på det store Tissø Vikingemarked. Jim Lyngvild var sammen med et tv-hold fra engelske ITV, som er i gang med at optage et program om vikinger i Danmark.

Ildshow lørdag aften

Tissø Vikingemarked fortsætter hele søndagen fra kl. 10 til 16, men lørdag aften er der for første gang adgang til vikingelejren i aftentimerne, her bydes der på en fantastisk ildshow, og der vil være mulighed for at købe mad.

Der er åbent lørdag aften fra kl. 19 til 21.30Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 

0