AnnonceLuk annonce
Væksthuset Liljen byder velkommen i nye lokaler

04-10-2018

I dag var der åbning af Væksthuset Liljen i deres nye lokaler i Bredgade. Her formand for bestyrelsen, Michael Olsen og Tina Nielsen. Foto: Gitte Korsgaard.

Af Gitte Korsgaard gitte@tv-kalundborg.dk

I dag var der åbning af Væksthuset Liljen i deres nye lokaler i Bredgade i Kalundborg, og der var i den forbindelse åbent-hus for bl.a. brugere af Misbrugscentret, Medborgerhuset m.fl.

Væksthuset Liljen inviterede i dag indenfor, i anledning af, at man nu har fået egne lokaler i Kalundborg. Interesserede kunne komme forbi og se, hvad værestedet kan tilbyde. 

”Vi er et værested for ædru og clean misbrugere, hvilket godt kan virke skræmmende. Vi er mennesker, der har et problem, som vi har gjort noget ved. Det er ikke nogen skam at være misbruger, det er en skam ikke at gøre noget ved det,” fortæller Michael Olsen, der er formand for bestyrelsen.

Væksthuset Liljen er et brugerstyret værested. Det vil sige et værested, hvor Jobcenter Kalundborg, Kalundborg Kommune, Misbrugscenteret eller psykiatrien ikke er inde over. 

”Vi vil selvfølgelig gerne samarbejde med de forskellige i det omfang, det er muligt. Da misbrug oftest er et symptom på noget bagvedliggende, giver det ikke nogen mening at udelukke nogen eller noget. Vi respekterer den enkeltes anonymitet. Vi er alle ædru/clean misbrugere, og vi vil gerne være med til at fjerne tabuet om misbrug og misbrugere,” siger Michael Olsen, og fortsætter:

”Stedet her er vigtigt, fordi det er et fristed for mange mennesker. Her kan man komme og finde andre, der forstår en, og det er vigtigt. Vi skal hjælpe hinanden, og det er vi gode til her.”

Plads til kreativitet

Også Tina Nielsen, der kommer på værestedet, er meget glad for, at de nu har fået egne lokaler, som de frit råder over.

”Nu kan vi lave en masse kreative ting, som vi ikke havde plads til og mulighed for tidligere. Ligesom yoga og alle de andre arrangementer, vi har på programmet hernede. Det er så skønt. Stedet her er vigtig for os alle, da der intet tabu er her, og vi kan sige alt til hinanden, fordi vi ved, at de mennesker, der kommer her, forstår,” siger hun.

Medlem af Socialudvalget, Gitte Johansen (V) var også en tur forbi for at se de nye lokaler og hilse på, og hun glædede sig over, at foreningen nu har fået mere plads.

”Det er da fantastisk. De begyndte med et lille lokale, så var de i Medborgerhuset hos Marianne, og nu har de deres eget sted her. Der ligger et stort stykke frivilligt arbejde bag, det skal man huske,” siger Gitte Johansen.

Væksthuset Liljen blev stiftet i maj 2015, og har tidligere holdt til i den lille infobutik, og efterfølgende i Medborgerhuset, men nu har de altså fået deres eget sted i Bredgade 26.Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 

0