AnnonceLuk annonce
Stor interesse for at være med til at udvikle de små byer

30-09-2018

Godt 60 mødte op til konferencen om små byers udvikling. Privatfoto

Af Jens Nielsen

Der var stor interese for at være med til at udvikle de små byers udvikling, godt 60 mødete op til konference lørdag, på Høng Gymnasium.

Mere end 60 mennesker valgte at bruge lørdagen på at deltage i konferencen for små byers udvikling, som blev afholdt på Høng Gymnasium.

Det er Niels Erik Danielsen fra Høng Lokalråd der var idemanden til konferencen, og det var lokalrådene i Kalundborg kommunes sydlige del der stod bag konferencen.

Carsten Beck fra Institut for Fremtidsforskning startede konferencen med et spændende foredrag. Hans indledning handlede om to afgørende ting hvis man vil udvikling i de små byer.

Det første er dialog, men også en fælles samlet retning. Det andet vigtige er handling. Han mindede om, at man ikke kan gemme sig for fremtiden.

Carsten fremhævede også at der er en trussel mod vores lokale handel og det er internethandelen. Konkret forlyder det at det amerikanske firma Amazon er klar til Black Friday i Danmark. Amazon er en af de største spillere på salg af vare over nettet. Internethandel stormer frem, danskerne er ligeglade med hvem de handler med.

Carsten Beck snakkede også om tid.

"Der er kun 24 timer i døgnet, alle hiver i os, organisationerne, arbejde etc. Tid er en helt igennem knap faktor, en mangelvare for flertallet. Halvdelen af danskerne er frivillige, og skal vi sikre aktive frivillige, så skal vi gøre det nemt at deltage. Går man ud med et gammeldags tilbud, med møder, dagsorden osv., så må vi indrømme, at det gider folk ikke. Vi skal sørge for at det reelt er frivilligt at deltage og sørge for at aktiviteten er tidsafgrænset, fx hjælpe til med en sommerfest. Det der betyder noget for deltagelse, er det at mødes med et andet menneske - det betyder noget," sagde Carsten Beck, og fortsatte,

"Der er tre måder som vi forholder os til angående fremtiden. En stor gruppe er fortidsorienteret, de siger at fremtid, det er ikke et godt sted at være, alene det at bruge ordet fremtid udtrykker en trussel mod deres sikkerhed. Den anden gruppe er de nutidsorienterede. De tænker på hvad der sker i dag, de forholder sig kun til nutiden. Den tredje gruppe er de fremtidsorienterede, de tænker på at fremtiden er fantastisk. Der er noget fantastisk med deres liv, og hvad kan de gøre sammen med andre. For 10 år siden lå de fleste danskere inde i midten, hos de nutidsorienterede. Nu er ca. 40 % fortidsorienteret, 40 % er fremtidsorienteret og 20 % er nutidsorienteret."

Efter Carsten Becks oplæg var der gruppearbejde. Lisbeth Randers fra kommunens udviklingsafdeling styrede gruppearbejdet sikkert igennem. Ved gruppearbejdet kom der mange gode forslag, som der nu skal arbejdes videre med.

Gruppearbejdet havde seks hovedemner: om fremtidens handels- og butiksliv, hovedgadernes forandring og butiks centres forsatte udviklingsmuligheder, muligheder for etablering af socioøkonomiske virksomheder, muligheder for øget bosætning, om iværksættere, og om fællesskaber med borgere, foreninger og frivillighed.

Konferencen sluttede med en paneldebat mellem repræsentanter fra partierne SF: Lone Varming, V: Karl Åge Hornshøj Poulsen, B: Ole Glahn, Ø: Niels Erik Danielsen og A: Gunver Jensen.Klik her for at se billederFacebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 
Kalender
0