AnnonceLuk annonce
Stafet For Livet tændte håb i hele Danmark

27-09-2018

Fighterne til Stafet For Livet i Kalundborg den 30.juni/1.juli. Arkivfoto: Jens Nielsen.

Af Gitte Korsgaard gitte@tv-kalundborg.dk

Dette års Stafet For Livet-sæson sluttede midt i september på flotteste vis. Over 75.000 danskere var en del af de 74 stafetter. Det er det højeste antal stafetter nogensinde, og Kalundborg var også med for første gang.

Fra Frederikshavn i Nordjylland og til Rønne på Bornholm blev der gået og løbet, delt minder og tændt håb, da årets Stafet For Livet rullede ind over landet og engagerede tusindvis af mennesker. Kalundborg var også med, og 333 børn og voksne løb i den sidste weekend i juni, hvor de tilsammen samlede omkring 125.000 kr. ind til Kræftens Bekæmpelse.

Det samlede antal stafetter nåede i år op på 74. Det er det højeste nogensinde. De sidste stafetter fandt sted i weekenden 15.-16. september, den første blev holdt midt i maj. I alt var over 75.000 danskere med i stafetterne som frivillige, holddeltagere eller Fightere.

Stor opbakning fra lokalsamfundene

Formand i Kræftens Bekæmpelse, Helen Bernt Andersen roser de seje frivillige og de mange tusinde deltagere og er taknemmelig over, at lokalmiljøerne involverer sig så aktivt.

”Stafet For Livet skaber på en helt særlig måde nærvær, energi, sammenhold og lokal opbakning til kræftsagen. Det er virkelig flot med den stærke lokale opbakning. Det er en af Stafet For Livets store styrker, at stafetten er forankret i det nære. Samtidig bliver man stolt og taknemmelig over den kæmpe store indsats, de frivillige yder,”siger Helen Bernt Andersen.

En stafet er et døgn, hvor mennesker berørt af kræft går eller løber for at sætte fokus på kræft. Stafet For Livet kommer fra USA, men har spredt sig til hele verden og er verdens største bevægelse mod kræft.

Næsten 4.000 Fightere

Særligt synlige er Fighterne, som i deres gule T-shirts lyser op under stafetterne. Fightere er tidligere og nuværende kræftpatienter, der om nogen ved, hvad det vil sige at kæmpe. De går forrest, når stafetterne åbner med en ’fighter-runde’. I år deltog i alt 3.842 Fightere.

”Jeg har dyb respekt over for Fighterne. De giver andre kræftramte håb, og de sætter ansigt på de mange danskere, som har eller har haft sygdommen,”siger Helen Bernt Andersen.

Der bliver samlet penge ind under stafetterne til Kræftens Bekæmpelses vigtige arbejde med at forske, forebygge og støtte patienter og pårørende. Det fulde indsamlingsbeløb i år kendes endnu ikke, men sidste år indsamlede Stafet For Livet 27,4 millioner kroner.

Læs også Stafet For Livet blev en stor succes

Fakta om Stafet For Livet

  • Stafet For Livet er en 24 timers holdaktivitet, der sætter fokus på kræftsagen
  • Det er en anledning til at mindes dem, vi har mistet til kræft, og give håb til dem, der kæmper
  • Det sker gennem oplysning, aktiviteter, underholdning og en holdstafet
  • Stafet For Livet varer 18-24 timer. Det symboliserer, at kræft aldrig sover, og at kræftpatienter kæmper med kræften hele døgnet. Derfor er der også gang i holdstafetten natten. Holdene skal have minimum én deltager på banen i hele det døgn, stafetten varer


Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 
Kalender
0