AnnonceLuk annonce
Svebølle Skole er med i innovativt lys-projekt 

27-09-2018

LED-lyset på Svebølle Skole. 

Af Gitte Korsgaard gitte@tv-kalundborg.dk

Man kan ikke undgå at se det innovative lys-projekt på Svebølle Skole, når man kommer forbi. Projektet sætter fokus på brugen af big data og programmering i skolen - og på trafiksikkerhed.

Det innovative lys projekt sætter big data og programmering på skoleskemaet på Svebølle Skole. Efter sommerferien i år er der nemlig sat LED-lys på Svebølle Skoles facade, og en række betonbænke - hvor nogle har indbygget LED-lys - er stillet på pladsen foran skolen. Installationerne skal bruges i skolens undervisning, hvor de giver lærere og elever mulighed for at prøve kræfter med programmering af lyset på pladsen. Lyset kan blandt andet programmeres til at reagere med lysstyrke, rytme og farver på impulser fra folk på pladsen, og på data fra trafikken.

Skal øge trafiksikkerhed

I projektet indgår også et helt nyt koncept, hvor lyset ved fodgængerovergangen foran skolen lyser kraftigere op, når der er fodgængere der skal passere. Det er ved at blive installeret.

Også data fra fodgængerovergangen kan bruges i elevernes undervisning. Fx kan man forestille sig, at eleverne i dataindsamlingen sætter fokus på at få så mange som muligt til at krydse vejen det rigtige sted - og derefter får LED-lyset til at illustrere fremgangen. En ny og sjov måde at sætte ekstra fokus på trafiksikkerheden ved skolen.

I efteråret 2017 gennemførtes en åben workshop i Svebølle Hallen, hvor deltagerne kom med mange gode input til projektet. Fx idéer til, hvordan projektet kan give bedre trafiksikkerhed, og hvordan det skal gøre pladsen foran skolen mere spændende. En vigtig pointe fra workshop og møder på skolen var, at skolens elever skal inddrages ved, at eleverne kan bruge lys til at kommunikere med, og dermed inddrages lys og data i Svebølle Skoles undervisning. 

Lokalsamfundet er positiv over for projekt

Både i form af input og rigtig god modtagelse har Svebølle-borgerne taget godt imod projektet. Fx har de nærmeste naboer været positive i forhold til den markante LED-belysning på skolens facade. Kalundborg Kommune sørger for, at lyset vil være slukket om natten, og at det vil være dæmpet markant i de sene aftentimer og tidlige morgentimer.

Lokale kræfter bag
Projektet har Kalundborg Kommune gennemført i samarbejde med bl.a. Svebølle Skole, Gammelrand Beton a/s, Lone Backs Arkitekter og lysdesigner Victor Suenson fra Exlumi Consulting.

Projektet er resultatet af deltagelse i innovationsprojektet Lighting Metropolis, der gennemføres med støtte fra EU gennem Interreg ØKS.Klik her for at se billederFacebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 
Kalender
0