AnnonceLuk annonce
Skovbrand uden opsyn

21-09-2018

Branden gav en stor røgudvikling. Foto: Jens Nielsen

Af Jens Nielsen

Brandvæsen tilkaldt til skovbrand som egentligt var lovlig afbrænding, men var uden opsyn.

Mandskab fra Vestsjællands Brandvæsen blev torsdag eftermiddag kl. 15.39 kaldt til Nøragervej øst for Tissø, hvor der var ild i en skov.

En langt bælte på omkring 300 meter i en ryddet skov brændte, men det var faktisk meningen, branden var antændt helt lovligt af skovarbejderne, men de var derefter kørt fra stedet således at branden var uden opsyn.

Branden kunne ses tydeligt fra Nøragervej, hvor røgen trak hen over vejen, og det fik en bilist til at slå alarm.

”Branden var helt lovlig, det er nemlig tilladt at sætte ild til kvas, rødder og grene i forbindelse med skovarbejde, men det skal ske under opsyn, her var mandskabet kørt fra stedet, men de blev tilkaldt og fik besked på at holde branden under opsyn,” fortæller Daniel Weinreich fra Vestsjællands Brandvæsen, og fortsætter,

”Vores opfordring her fra skal være, ring lige til politiet og til Vestsjællands Brandvæsen inden afbrændingen er sat i gang, så ved vi hvad der sker og kan også vejlede om reglerne.”

De tilkaldte brandfolk kunne herefter køre hjem på stationen igen uden at være kommet i arbejde.Klik her for at se billederFacebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 
Kalender
0