AnnonceLuk annonce
Populær skuespiller trak fulde huse

20-09-2018

Ubby Forsamlingshus var fyldt til sidste stol. Foto: Jens Nielsen

Af Jens Nielsen

Alle biletter var udsolgt til foredraget onsdag aften i Ubby Forsamlingshus, "Først nu forstår jeg intet" med Pernille Højmark. Tilhørerne fik serveret stegt flæsk med persillesovs inden foredraget.

At skuespiller og sanger Pernille Højmark er populær kunne ses onsdag aften hvor hun med sit foredrag "Først nu forstår jeg intet", besøgte Ubby Forsamlingshus. Alle stole var besat og foredraget havde været udsolgt mindst tre uger før.

Pernille Højmark tog tilhørerne med på en rejse igennem sit liv, det blev et spændende og levende foredrag om bl.a. en barndom og ungdom med druk, fest, kærlighed og svigt.

Den populære skuespiller fortalte om en barndom hvor hun som 8-årig flyttede til Grønland sammen med sin søster og en far med et stort alkoholproblem, og hvor de to søstre stort set klarede alt selv.

Faderen begik selvmord da Pernille var 14 år, og som 21-årig dør hendes mor.

”Min redning på Grønland det var Pippi Langstrømpe, en handlekraftig stærk pige som klarede sig selv, og som ikke definerede sig selv som ensom, hun havde en enorm kraft og en anden måde at tænke sin ensomhed på, jeg lærte simpelthen at ensomheden er også din ven, du er din bedste ven, og nogle gange er der bare ikke andre,” fortalte Pernille Højmark om sin barske tid på Grønland.

Pernille Højmark har på alle måder haft et anderledes liv, en hård barndom, og da hun var færdig med 10. klasse rejste hun til Paris. Pernille har aldrig fået børn, men har på rejser set en stor del af verden.

Pernille Højmark fortalte at hvis man altid husker de fire ord, mod – vilje – humor og nysgerrighed, så skal det nok gå.

700 stykker flæsk

Hvidebæk Lokalråd og Kalundborg Biblioteker havde i samarbejde inviteret Pernille Højmark til Ubby Forsamlingshus hvor det aktive Lokalråd og Kim Kok serverede stegt flæsk med persillesovs inden foredraget. 700 stykker flæsk blev der spist.

Om Pernille Højmark
I 1983 blev Pernille Højmark uddannet som skuespiller fra Skuespillerskolen ved Aarhus Teater. Herefter blev hun kort tilknyttet Gladsaxe Teater, men hun er bedst kendt for musikken og sine roller i film og på tv, bl.a. i populære serier som Bryggeren, TAXA og Krøniken.

Foruden sit virke som foredragsholder og skuespiller er Pernille Højmark forsanger i festorkesteret Sweethearts, der trækker på elementer fra danseorienteret popmusik, såvel som dansktop. Her har hun sunget danskernes fester ind siden 1988.

 Klik her for at se billederFacebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 
Kalender
0