AnnonceLuk annonce
Skal betale erstatning for svigt i misbrugssag

22-08-2018

Kalundborg Kommune skal betale 300.000 kroner i erstatning til 33-årige Jean Rasmussen. Der er faldet dom i Østre Landsret onsdag formiddag.

Kalundborg Kommune burde have gjort mere for at skærme Jean Rasmussen fra de seksuelle overgreb, hun blev udsat for som barn tilbage i 1994. Det står klart efter en dom i Østre Landsret onsdag.

33-årige Jean Rasmussen, nu bosat i Slagelse får 300.000 kroner i erstatning, som hun tidligere har krævet.

Kvinden havde lagt sag an mod Kalundborg Kommune, da hun ikke mener, at kommunen gjorde nok, da hun som barn fortalte, at hendes stedfar misbrugte hende seksuelt.

Jean Rasmussen er en af flere tidligere misbrugte børn, som efter ophævelsen af forældelsesfristen i foråret har haft mulighed for at få sin sag prøvet i retten, selv om overgrebet fandt sted for mange år siden.

Jean Rasmussen blev udsat for seksuelt misbrug af hendes stedfar i en årrække fra hun var omkring otte år i 1994 til 1998 og var bosat i Bjergsted Kommune. Stedfaren blev dømt skyldig i byretten i 2013 og i landsretten i 2014. Han endte med at få et år og tre måneders fængsel.

Kalundborg Kommune mener selv, at kommunen har handlet korrekt efter de dengang gældende regler.

”Når vi kigger tilbage i sagsakterne, så er vores vurdering, at Bjergsted Kommune handlede korrekt efter de regler, som gjaldt i 1994,” sagde Mette Heidemann, direktør for skole- og familieområdet i Kalundborg Kommune til TV Øst.Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 
Kalender
0