AnnonceLuk annonce
Stærkt forurenende dieseltog.

26-06-2018

Læserbrev:

Det er selvfølgelig meget glædeligt når man for et par dage siden kunne læse i avisen at de elektriske tog er på vej til de Sjællandske baner, men slet ikke tilfredsstillende at læse, at de tidligst kommer til Kalundborg i 2027. Med den fremdrift der hidtil har været i baneprojekter i Danmark, kan planen hurtigt skride, så der går flere år inden der kommer strøm til togene til Kalundborg.  Det er helt uantageligt at togene til Kalundborg i de næste 10 år eller mere skal være gamle stærkt forurenende dieseltog. Det vil betyde at enten skal der køre dieseltog på hele strækningen til København eller også skal passagerene skifte i Holbæk. Ingen af dele er fornuftige. Hvis vi ikke gør noget, bliver banen til Kalundborg en ”veteranbane”.

Der bruges i de næste år mange penge på at bygge stationen ved Kalundborg øst og projektet med elektrificering af banen til Kalundborg vil komme til at koste over en milliard kroner og medføre store ulemper i byggeperioden, hvor der skal gøres plads under 12 broer til ledningerne.

Nu må det være på tide at skære igennem og få indkøbt nogle hybridtog, der kan køre på strøm fra køreledninger fra København til Holbæk og på strøm fra batterier opladet under turen fra Holbæk til Kalundborg. En løsning som nu er i drift flere steder i udlandet. Læs mere på: www.bedretogvs.dk.

Niels Erik Christensen
Næstformand Konservative i KalundborgFacebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 
Kalender
0