AnnonceLuk annonce
Billedserie: Til søs på 7000 mælkekartoner

12-06-2018

7000 mælkekatoner er blevet til et flot skib. Foto: Jokum Tord Larsen

Af Jokum Tord Larsen

Onsdag lidt over middag stod otte elever, og en lærer, fra Sæby-Hallenslev Friskole til søs, ved Reersø Havn, på det stolte skip “SHF Rudolf af Grundmosegaard”. Vel at mærke et skib lavet af små 7000 mælkekartoner.

Gennem de sidste fire måneder har eleverne i 8. klasse på Sæby-Hallenslev Friskole bygget et skib bestående udelukkende af mælkekartoner, sat sammen med Gaffatape. Og i dag skulle de endelig se om skibet, der grundet sin røde næse og byggested har fået navnet “SHF Rudolf af Grundmosegaard”, kunne sejle. Skibet blev bygget op af seks sektioner, og transporteret til Reersø Havn på trailere, hvor det så i dag blev samlet og søsat.

Med ombord var intet mindre end 19 “Slaver”, fra skolens 4. klasse, til at ro. Disse slaver havde vundet retten til en sejltur. Gennem de sidste 4 måneder har eleverne på Sæby-Hallenslev Friskole, under ledelse af skolens 8. klasses elever, samlet de næsten 7000 mælkekartoner der skulle bruges til skibet sammen. I den forbindelse havde man udskrevet en konkurrence blandt alle skolens klasser, om hvem der kunne samle flest kartoner sammen, og det var netop denne konkurrence som 4. klasses eleverne havde vundet.

Hverken Arla eller Thiese mejerierne havde lyst til at sponsorere projektet, men dette løste man i stedet med en kæmpe indsats fra skolens elever. De 80 ruller Gaffatape man brugte til at tape alle mælkekartonerne sammen med, blev velvilligt sponsoreret af XL-BYG i Gørlev og Høng Handelscenter.

Turen rundt i Reersø havn forløb uden den store dramatik, selvom skibets mast, også udformet af mælkekartoner, knækkede undervejs. Dette havde dog ikke den store betydning for skibets fremdrift, da man havde allieret sig med en følgebåd, der havde skibet på slæb.

Et godt gammeldags skib skal selvfølgelig også have et par kanoner, og for “SHF Rudolf af Grundmosegaard” var det ingen undtagelse. I stedet for krudt og kugler havde man kreeret et par kanoner betående af PVC rør, hvorfra man skød ladninger af 200 gram mel med trykluft.Klik her for at se billederFacebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 
Kalender
0