AnnonceLuk annonce
Billedserie: (Sø) køer på flugt - igen

02-04-2019

De seks Galloway kvier tilbage med fast grund under klovene. Foto: Jens Nielsen

Af Jens Nielsen

De seks Galloway kvier på Gisseløre var tirsdag sidst på eftermiddagen endnu engang på springtur i det kolde vand i Houget. Både en frisk sejler på sit SUP board, og mandskab fra Vestsjællands Brandvæsen blev sat ind i redningsaktionen.

De seks kvier som er sat ud på det yderste af Gisseløre i forbindelse med naturpleje, var lørdag på springtur i Houget, men medlemmer fra Kalundborg Roklub fik dem tilbage igen.

Tirsdag sidst på eftermiddagen var den så gal igen, endnu engang var de sluppet ud af indhegningen, men denne gang tog de på en længere tur, faktisk var de nået helt ud til sejlrenden i Houget, før det lykkedes en sejler, iført våddragt, at få kvierne vendt, da han sejlede ud til dem på sit SUP board.

Også mandskab fra Vestsjællands Brandvæsen blev tilkaldt, men inden de kom frem og fik deres overlevelsesdragter på var ejer af køerne, Tonny Voldby Pedersen, blevet tilkaldt, og havde fået dem på land med hjælp fra sejleren på SUP boardet. På det tidspunkt var de også noget afkølet af det lange ophold i det kolde vand.

Ejeren af køerne havde været så forudseende at skrive sit tlf. nr. i en kommentar til den historie som TV-Kalundborg.dk skrev i lørdags, og rigtigt mange havde derfor ringet og fortalt at de igen var på springtur, fortalte ejeren Tonny Voldby Pedersen, da der var faldet ro på situationen.

Da kvierne stak af i lørdags, blev hegnet forlænget ud i vandet, men med det lavvande som der var tirsdag, var det ingen sag for de seks Galloway kvier endnu engang at stikke af.

Tonny Voldby Pedersen oplyser at han med det samme ville etablere en noget mindre indhegning hvor kvierne kan gå midlertidigt, mens han, sammen med Kalundborg Kommune, får etableret en anden form for indhegning så de seks badelystne køer ikke kan stikke af igen.Klik her for at se billederFacebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 
Kalender
0