AnnonceLuk annonce


Sex-sigtet præst har tidligere været i søgelyset for overgreb

02-09-2016

Tømmerup KIrke

Af Jens Nielsen jens@tv-kalundborg.dk

Den 46-årig præst, Dan Peschack (tidligere Petersen) fra Tømmerup Kirke ved Kalundborg er blevet fængslet - mistænkt for overgreb mod flere børn. Allerede i 2011 var han i søgelyset i en lignende sag i Moldova. 

Højst usædvanligt har retten i Holbæk ophævet navneforbuddet i en sag, hvor den 46-årig præst beskyldes for seksuelle overgreb mod flere børn. Det er Midt- og Vestsjællands Politi, der har bedt om at få navneforbuddet ophævet for at kunne komme i kontakt med flere eventuelle ofre.

Men ophævelsen af navneforbuddet er ikke det eneste usædvanlige i den opsigtsvækkende sag. Den mistænkte præst fra Tømmerup Kirke er allerede i 2011 blev efterforsket for seksuelle overgreb mod mindreårige i det fattige østeuropæiske land Moldova, der ligger klemt inde mellem Rumænien og Ukraine, skriver Berlingske på deres hjemmeside.

Præsten kom i søgelyset, efter at politiet i Moldova i 2011 sprængte en ring af kriminelle, der solgte unge drenge til sex. Ifølge Berlingskes oplysninger efterforskede Midt- og Vestsjællands Politi sagen, som dog ikke førte til, at der blev rejst en sag. Dengang nægtede præsten sig skyldig. Sagen blev efterfølgende henlagt.

Midt- og Vestsjællands Politi anholdt den 22. juni 2016 den 46-årig præst ved Tømmerup Kirke. Den 46-årige sigtes for seksuelle overgreb mod flere børn i lokalområdet. Han har siddet varetægtsfængslet siden, og har delvist erkendt det ene forhold han er sigtet for.

Præsten har efter sigtelsen opsagt sin stilling med øjeblikkelig virkning.


Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 
Kalender
0